уторак, 23. октобар 2007.

NEVERNE BEBE

PRAVDA, 22.10.2007.


PIŠE: Miroslav Milošević




Kontakt:

1.mmilosevic56@gmail.com

2.www.rocktrezor.blogspot.com


OGROMNO INTERESOVANJE ZA KONCERT NEVERNIH BEBA

Neverne Bebe u Sava-Centru...

Rasprodate su karte za koncert 25. oktobra...

Drugi koncert će biti 30. oktobra, ostalo je još malo karata...

Posle preko 1600 nastupa, Bebe dolaze do svog najznačajnijeg nastupa...

Milan, Vlajko, Randja, Jana, Jelena i Kebac jedva čekaju...Kao i mi...

Srećno, Bebe...

Jedna od najboljih naših rock-grupa, Neverne Bebe će 25. i 30. oktobra održati u Sava-Centru dva grandiozna koncerta. Bio je planiran samo jedan nastup, ali su karte prosto planule i zbog ogromnog interesovanja, Neverne Bebe će održati reprizni nastup. Za drugi koncert Nevernih Beba, ostalo je još malo karata, pa se može desiti da Bebe održe i treći koncert. Videćemo, a do tada ćemo se ukratko podsetiti njihove uspešne karijere.

Grupu Neverne Bebe su 1993. godine osnovala braća Milan i Vladan Djurdjević. Pre toga Milan i Vladan su svirali zajedno u grupi Nova Zemlja sa kojom su 1984. godine objavili album Letači i u grupi Frenki, objavivši 1992. godine ploču Plakao bih ali nemam s kime. Pored toga, Milan Djurdjević

je sredinom osamdesetih godina zamenio pokojnog Lazu Ristovskog u grupi Smak, gde je proveo preko dve godine i snimio sa njima album Smak 86.

Pored njih dvojice, prvu postavu su činili pevač Bili King, bubnjar Čeda Macura ( danas je u Bajaginim Instruktorima) i poznati gitarista Bane Jelić ( sećamo ga se iz grupe Viktorija, a pre dve godine je bio specijalni gost na koncertu čuvenog gitariste Stiva Vaja u SKC-u ).

U toj postavi, grupa je objavila svoj debi album Neverne Bebe I,

sa kojeg su se odmah izdvojili hitovi Veliki je Bog, Za 1000 godina i obrada numere grupe Smak Daire, na kojoj je kao gost gitaru svirao autor Radomir Mihajlović-Točak. Sve tri pesme su i danas koncertni favoriti Nevernih Beba.

Posle prvog albuma i mnoštva živih nastupa, dolazi do personalnih promena. U grupu Neverne Bebe dolaze gitarista Saša Randjelović-Randja ( do tada je svirao u Di Luna Bluz Bendu i u grupi Nikole Čuturila Oblaci ), pevačica Gorica Ponjavić, bubnjar Dušan Šubarević kojeg je ubrzo zamenio Goran Marinković i pevač Aleksandar Tasić-Tasa.

U toj postavi, grupa je 1997. objavila drugi album Neverne Bebe II,

na kojem su kao gosti svirali saksofonista Jovan-Joca Maljoković i gitarista niške grupe Hazari Dragomir Milenković-Joga. Ploču su obeležili hitovi Divlje svinje, Godine Srama, Stranac i svakako jedan od njihovih najvećih hitova u čitavoj karijeri pesma Dvoje.

Posle nekoliko stotina koncerata, grupa 2001. godine, objavljuje treći album Neverne Bebe III – Južno Od Sreće.

Sa ove ploče će se izdvojiti pesme Ljubav, Gotovo i Balkan, koje će postati neizostavni deo svakog nastupa Nevernih Beba.

Do velikih personalnih promena dolazi posle ovog albuma, zbog toga što su braća Djurdjević i Randja bili voljni i spremni za nove izazove i eksperimentisanja. U grupu dolazi nebeski par pevačica Jana Šušterčić i Jelena Pudar, pobednice serijala 3 K dur.

Novi bubnjar Dušan Ivaničević je proveo relativno kratko vreme u bendu, a poslednje nepune tri godine u grupi se ustalio izvanredni bubnjar Vladimir Ružičić-Kebac, bivči član grupa Ognjen i prijatelji i Balkanika.

U novoj postavi, Neverne Bebe 2004. godine izdaju novi četvrti po redu album Neverne Bebe IV-The best of-Dvoje.

To je album na kojem su pored dve nove pesme, ponovo snimili sa Janom i Jelenom neke od svojih najvećih hitova iz prethodnog perioda. Izvanredan album gde su Jana i Jelena svojim andjeoskim vikalima udahnule novi život i svežinu starim pesmama. Najbolje pesme na ploči su Dvoje, Veliki je Bog, Kaži gde je ljubav i po meni najuzbudljiviji trenutak na albumu, pesma Kupite Daire sa fragmentom iz makedonske narodne pesme Zajdi, zajdi.

U ovoj numeri je Randja pokazao ybog čega slovi za jednog od najboljih naših gitarista srednje generacije.

Početkom 2006. godine, Neverne Bebe počinju rad na novom, petom po redu albumu Neverne Bebe V- Iza Oblaka.

Iste godine, 15. avgusta, grupa Neverne Bebe je po sopstvenom priznanju odsvirala do tada najvažniji koncert u karijeri. Bili su predgrupa legendarnoj grupi Toto na Tašmajdanu. Bio je to koncert za pamćenje.

Album Neverne Bebe V - Iza Oblaka je objavljen u aprilu ove godine i odmah je rasprodat prvi štampani tiraž. Sa albuma su se izdvojili hitovi Da ima nas i Boja duge, za koje su snimljeni i video-spotovi.

Letos je grupa imala fantastičan nastup u Zaječaru na 41. Gitarijadi, kada je par hiljada ljudi pevalo zajedno sa bendom svaku pesmu.

Neverne Bebe su ubedljivo naš koncertno najaktivniji bend. Do sada su imali preko 1600 živih nastupa, što je za domaće uslove nedostižna brojka a za evropske i svetske uslove veoma respektabilan podatak.

Instrumentalno perfektna, skoro savršena sa izuzetnim pre svega sviračima, iskusnim i velikim poznavaocima muzike, sa parom ženskih vokala, odlično uklopljenih koji vas vode u mistične nepregledne muzičke ambijente, grupa Neverne Bebe ima ogroman potecijal i samo je pitanje vremena kada će se njihova karijera razviti u svetskim okvirima.

Predstojeći koncerti u Sava-Centru su po rečima članova grupe za njih izuzetno važni, pokazaće trenutnu poziciju benda na muzičkom nebu Srbije i to će biti njihovi možda prvi tako veliki samostalni koncerti.

Program u Sava-Centru će biti nov, dugo pripreman i osmišljavan u njihovoj muzičkoj bazi u Filmskom gradu u Košutnjaku.


I tako, Neverne Bebe u Sava-Centru...

Rasprodate su karte za koncert 25. oktobra...

Drugi koncert će biti 30. oktobra, ostalo je još malo karata...

Vidimo se u Sava-Centru oba puta...

Do tada slušajte Veliki je Bog i Kaži gde smo...

I naravno, čitajte Pravdu...


LONG LIVE ROCK AND ROLL !!!

1 коментар:

Unknown је рекао...

Hvala Bogu da jedan ovakav bend pre svega postoji, a onda i da puni SC dve noci.Nadam se da je ovo najava nekih boljih i srecnijih vremena u tom muzickom smislu u Srbiji.Za svaki respekt je doslednost, marljivost, muzicko znanje koje imaju Bebe, beskrajna profesionalnost koja ih krasi sve ove godine, i ja se nadam i zelim im da naprave i uspeh svetskih razmera.Bravo za Bebe!Da ste nam zivi i zdravi!Billy